пятница, 21 апреля 2017 г.

Шановні студенти! Перегляньте документальний фільм  в рамках теми " Європейська інтеграція. Революція гідності" та "Агресія РФ проти України. АТО в Донецькій та Луганській областях" 

Посилання на фільм

https://www.youtube.com/watch?v=S3kALveADFw


1.  Напишіть есе "Моє ставлення до подій в Україні 2013-2017 роки" (надсилайте на пошту сьогодні!)
2.  Поміркуйте над висловлюванням  письменниці та публіциста О. Забужко, що стало гаслом Революції Гідності й напишіть свої міркування щодо нього (у коментарях до цього повідомлення):

«Не зміна облич при владі, а зміна системи, і найголовніше - пошук інструментарію для зміни цієї системи», на

6 комментариев:

  1. Гасла захисту людської гідності були основним мобілізуючим фактором на другому етапі Майдану 2013–2014 років. Саме вони допомагають краще з'ясувати, чому саме ці події дістали назву «революція гідності».

    Але якщо Майдан 2013–2014 років був революцією гідності, то не першою. Першою українською революцією гідності була саме Хмельниччина. Саме такою її описував Михайло Грушевський. Головним наслідком Хмельниччини він бачив зростання національної та особистої свідомості населення України. Повстання середини XVII сторіччя «високо підняло "простих людей" над рівнем їх неволі й упослідження. Дало їм почути себе людьми — не простими, а повновартними. Оживило в їх думах невмирущий потяг до відзискання свого людського стану не на коротку хвилю, а "навіки"». Потужний потяг до захисту людської гідності не зник і сьогодні, три з половиною сторіччя після тих подій.

    ОтветитьУдалить
  2. Той момент , коли Україна дізналася про відмову уряду від згоди про асоціацію з европейським союзом -викликало обуреня. Влюдей відібрали мрію. Це поштовх для боротьби.Всі знали ,що Янукович Віктор Федорович не може бути президентом .Він ганьба для нашого народу .
    Люди , студенти в інтернет мережах домовились про зустріч на майдані , це була спонтанна акція , але прийшло більше ста тисяч чоловік.Без зброі люди створили бунт.
    Майдан- саме там люди можуть відстоювати свої права.Вони всіею душею відспівувалисвою країну, відстоювали свою гідність. Це дух не зламного народу , ніхто не збирався відступати , і за це вони поплатились своїм життям . Люди втратили почуття гумору , а за ним і пішов страх смерті.З кожнем днем люди втрачали надію на те, що вони доживуть до ранку. У сюди кров тіла не в чому не повинних людей , не можна стримувати сліз . За що? За те що вони хотіли бути вільними . Все це не складаеться у мене в голові , але вони знали , це все за ради України , за гідність кожного з людей .
    Все це було не даремно .Ми пам'ятаемо та шануемо пам'ть людей , які відстоювали гідність кожного з нас , гідність всіеї УКРАЇНИ!.

    ОтветитьУдалить
  3. Я вважаю, що під висловлюванням письменниці та публіциста О. Забужко, що стало гаслом Революції Гідності : «Не зміна облич при владі, а зміна системи, і найголовніше - пошук інструментарію для зміни цієї системи» розуміється те, що не важливо хто стоїть при владі, а важливо як він єї виконує. Важливо чи є його діяльність корисною для країни та народу який в ній живе. При владі повинні змінюватися не лише обличчя, а й система.

    ОтветитьУдалить
  4. До недавніх подій я була далека від політики, але те, що відбувається зараз на Україні не може залишити байдужим жодного українського і російського громадянина. Український переворот 2014 року потряс весь світ.
    Невідомо, як складуться відносини між трьома сторонами: ЄС – Росія – США. У разі нормалізації їх взаємин можливе повалення чинної української влади, однак, у такому випадку П. Порошенко цілком може піти по шляху турецького лідера Р. Ердогана, який, незважаючи на спробу державного перевороту всіма силами намагається утримати владу в країні. Це буде означати для України не просто повторення кривавих подій 2013-2014 рр.., але і більш жорсткі заходи з боку влади, ніж ті, з допомогою яких намагався утриматися в президентському кріслі Ст. Янукович. Однак також схиляються до думки, що такий варіант розвитку подій все ж малоймовірний: на відміну від Туреччини, в Україні у Вашингтона є чимало важелів впливу.


    «Не зміна облич при владі, а зміна системи, і найголовніше - пошук інструментарію для зміни цієї системи».Я вважаю, що під висловлюванням О. Забужко розуміється те, що людина яка стоїть при владі повинен створити сприятливі умови для життя народу, він повинен зробити свою країну краще, а зміна системи важлива частина для цього. З кожним поколінням змінюється світ і тому дотримуючись старих традицій багато не доб'єшся.

    ОтветитьУдалить
  5. Я вважаю що цим висловлюванням О.Забужко якнайвлучныше описала ситуацію в нашій країнію. Адже влада змінювалася в нас уже не один раз, а змін народ так і не відчував. Лише з приходом Революції Гідності нароз зміг проявити свою волю, та щось змінити в країні. Революція, як я гадаю, і є тим інструментарієм для зміни цієї системи.

    ОтветитьУдалить
  6. кредитна компанія, яка надає мені кредит у розмірі 5 000 000,00 доларів Коли інші кредитні інвестори нехтують моєю пропозицією, але містер Бенджамін Лі надає мені позику на успіх. Вони безпосередньо беруть участь у фінансуванні позики та проекті з точки зору інвестицій. вони надають фінансові рішення компаніям та особам, які шукають доступу до фондів ринків капіталу, вони можуть допомогти вам фінансувати ваш проект або розширити свій бізнес .. Контакт по електронній пошті :::: Також lfdsloans@outlook.com або Напишіть номер WhatsApp на 1- (989 -394-3740)

    ОтветитьУдалить